Smokey eyes

Smokey eyes zijn erg mooi. Daarnaast is het niet moeilijk om smokey eyes te maken. Ideaal dus als je snel een mooie look wilt creëren. Lees hieronder stap voor stap hoe je smokey eyes maakt.

 

Stap 1: Foundation

Begin bij de basis, een dun laagje foundation rond je ogen. Dit zorgt voor een goede effen basis rond je ogen waarop je verder kunt gaan.

 

Stap 2: Kohlpotlood boven je ogen

Als tweede zet je een lijntje vlak langs je winpers op je ooglid. Dit doe je over de gehele breedte van je ooglid en eventueel trek je het nog wat door en laat je het uiteinde omhoog lopen voor extra effect.

 

Stap 3: Het lijntje vervagen

Met een kwastje kun je het zojuist getrokken lijntje wat vervagen. Hierbij begin je aan de buitenkant en werk je naar binnen toe.

 

Stap 4: Oogschaduw opbrengen

Als vierde stap breng je de oogschaduw aan op je ooglid. Vaak zie je bij smokey eyes donkere kleuren, zoals grijs of zwart, maar andere kleuren behoren ook tot de mogelijkheden. Begin bij het aanbrengen van de oogschaduw aan de buitenkant en werk weer naar binnen toe.

Stap 5: Kohlpotlood onder je ogen

Trek met kohlpotlood ook een lijntje onder je ogen. Hiervoor moet je dezelfde kleur kohlpotlood gebruiken als je ook boven je ogen hebt getrokken. Dit lijntje mag je ook wat vervagen met een kwastje. Je kunt het lijntje ook nog wat vermengen met de oogschaduw die je op je oogleden hebt aangebracht.

 

Stap 6: Oogschaduw onder je wenkbrauwen

Tussen de oogschaduw die je al hebt aangebracht en je wenkbrauwen breng je een lichte kleur oogschaduw aan.

 

Stap 7: Mascara

De laatste stap is het aanbrengen van de mascara. Dit is erg belangrijk bij smokey eyes, dus ben er dan ook niet zuinig mee.

 

Klaar!

 

Plaats een reactie